Massages

In een eerste gesprekje kijken we samen naar waar u behoefte aan heeft. Het kan zijn dat u specifieke klachten heeft of gewoon een weldadige ontspanningsmassage wil, of natuurlijk een combinatie van deze twee. Wanneer ik masseer ga ik af op mijn intuïtie, wat o.a. inhoud dat ik verschillende massagevormen door elkaar heen gebruik. Daarbij laat ik me leiden door wat uw lichaam aangeeft, het kan voorkomen dat u bijvoorbeeld om een stevige diepe massage vraagt en dat wanneer ik bezig ben ik plekken tegenkom die om een zachtere energie of aanpak vragen. Andersom kan natuurlijk ook. Tijdens de massage zal ik geregeld om feedback vragen of bijvoorbeeld de druk te zwaar (of licht) is. De hieronder beschreven massagevormen overlappen elkaar, van licht naar intens.

Ontspanningsmassage – Deze massage is zoals het woord al aangeeft bedoeld om te ontspannen, het is de ‘lichtste’ vorm van massage waarbij olie gebruikt wordt. Deze massage kan van top tot teen, op het hele lichaam (m.u.v. private lichaamsdelen) ondergaan worden. Dus: hoofd – nek -gezicht -borst -buik – rug – armen – handen – heup/billen/bekken – boven en onderbenen – voeten. Bij het gezicht en hoofd wordt zonder olie gewerkt.

Intensievere massage – Deze massage gaat wat dieper dan de ontspanningsmassage. De focus ligt bij het blootstellen en vervolgens wegnemen en oplossen van knopen en blokkades in spieren. Ook hier wordt nog met olie gewerkt, alleen wordt er veel meer gebruik gemaakt van vuisten en knokkels in plaats van vingers en duimen. Het is vergelijkbaar met een sportmassage, met het verschil dat wanneer er dieper gegaan wordt of er meer druk wordt uitgeoefend, de beweging veel langzamer is. Dit om te voorkomen dat het pijn doet of onprettig aanvoelt. Als een ‘stroke’ met hogere druk langzaam uitgevoerd wordt, voorkomt dit dat de spier extra aanspant of zelfs op slot gaat. Deze massage kan op de rug – nek -bovenarm – bekken/billen – benen.

Deep tissue – Deze massage is zonder olie en de ‘zwaarste/meest diepe’ vorm van massage die ik aanbied. Hierbij gebruik ik bijna alleen maar mijn vuisten, knokkels en ellebogen. Deep tissue kan ook op het gezicht toegepast worden. In je gezicht zitten een heleboel spieren waar onbewust veel spanning op kan staan. Dit is een diepe, (verjongende) en ook ontspannende massage. Verder kan deze massage op rug – borst – billen – benen – (boven)armen. In de praktijk gebruik ik de hierboven beschreven vormen vaak door elkaar en zal ik ook wel gebruik maken van acupressuurpunten of technieken tijdens bijvoorbeeld een ontspanningsmassage.

Acupressuur –Acupressuur komt voort uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). De meeste mensen zijn meer bekend met acupunctuur dan met acupressuur. Het belangrijkste verschil tussen deze twee is dat bij acupunctuur gebruik wordt gemaakt van naalden en bij acupressuur gebruik wordt gemaakt van de handen om bepaalde drukpunten op het lichaam te manipuleren. Deze drukpunten bevinden zich op meridianen, de zogenaamde energiebanen in ons lichaam. Door het manipuleren van drukpunten op meridianen kunnen er (energie)blokkades opgeheven worden, ‘leegtes’ gevuld en gestimuleerd worden, waardoor energie weer goed kan doorstromen. Acupressuur heeft zowel op geestelijk als lichamelijk gebied effect. (de hierboven beschreven massages trouwens ook). Tijdens een acupressuur massage kunnen naast lichamelijke spanningen, ook emotionele spanningen naar boven komen en losgelaten worden.

Zwangerschapsmassage – Tijdens de zwangerschap veranderd er in een korte periode heel veel in je lichaam. Onder invloed van hormonen veranderen je spieren en gewrichten om ruimte te maken voor je kindje en je voor te bereiden op de bevalling. Deze veranderingen kunnen leiden tot tal van klachten; vermoeidheid, hoofdpijn, lage rugpijn, tinteldende benen/ vermoeide benen, misselijkheid, stemmingswisselingen, slecht slapen… Een massage kan hierbij verlichting geven, ook wanneer je geen last hebt van zwangerschapskwaaltjes is het heerlijk om even te ontspannen en een moment van rust voor jezelf te hebben.

Wilt u meer weten over bovengenoemde massages en/of acupressuur? U kunt me altijd mailen: info@esthermassage.nl

Chinese stoelmassage – Vanaf Maart 2020 kunt u bij me terecht voor een Chinese stoelmassage. Ook te boeken door bedrijven, of op locatie bij speciale gelegenheden en/of festivals.

Volg ons op